Praca: Technolog żywności


Ogłoszenie numer: 9876313, z dnia 2025-05-24

Klient portalu Praca.pl

Technolog żywności

Miejsce pracy: Warszawa

 

Opis stanowiska

  • Tworzenie specyfikacji technicznych nowych produktów spożywczych na podstawie insightów konsumenckich
  • Planowanie i nadzorowanie prób kontrolowanych oraz analizowanie odchyleń receptur
  • Wybór surowców i dostawców zgodnie ze standardami jakości (HACCP, ISO, BRC, IFS)
  • Przygotowanie i aktualizacja dokumentacji technologicznej, instrukcji i specyfikacji
  • Wsparcie uruchamiania linii produkcyjnych i nowych urządzeń technologicznych
  • Monitorowanie kosztów NPD i zarządzanie budżetem surowcowym dla prób
  • Śledzenie trendów rynkowych i prozdrowotnych oraz wdrażanie innowacji produktowych

Wymagania

  • Min. 5 lat doświadczenia w R&D w branży spożywczej (FMCG lub cukierniczej)
  • Wyższe magisterskie w zakresie technologii żywności, żywienia człowieka, biochemii lub pokrewne
  • Praktyczna znajomość technik sensorycznych i interpretacji testów konsumenckich
  • Umiejętność opracowywania i walidacji metod technologicznych
  • Doświadczenie w zarządzaniu projektami i budżetem rozwojowym
  • Znajomość MS Office (Excel, PowerPoint) i narzędzi do zarządzania projektami
  • Biegły angielski (B2/C1) oraz zdolność pracy w zespole międzyfunkcyjnym

Oferujemy

  • Umowę o pracę i stabilne zatrudnienie w liderze branży spożywczej
  • Atrakcyjny pakiet benefitów: opieka medyczna, MultiSport, dopłaty do posiłków i wakacji
  • Elastyczne godziny pracy i możliwość częściowego home office
  • Bezpłatny transport do biura oraz słodkie paczki świąteczne
  • Program rozwojowy: szkolenia, warsztaty i udział w konferencjach
  • Pracę w kreatywnym zespole przy innowacyjnych projektach produktowych
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.
APLIKUJ TERAZ