Praca: Starszy inspektor
Komendant Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej poszukuje kandydatówkandydatek na stanowisko:
Warunki pracy
Stanowisko pracy zlokalizowane w budynku kompleksu koszarowego komendy oddziału. Dojścia i dojazdy utwardzone, budynek posiada bariery architektoniczne (schody, brak wind) brak przystosowania budynku dla osób niepełnosprawnych. Praca administracyjno-biurowa, wymaga sprawności psychoruchowej. Praca wykonywana wewnątrz budynku. Ze względu na rozmieszczenie wewnętrznych komórek zachodzi potrzeba pieszego przemieszczania się po terenie komendy W-MOSG. Ryzyko zawodowe na poziomie akceptowalnym.
Występują kontakty zewnętrzne: kilka razy w miesiącu telefoniczne z potencjalnymi oferentami oraz wykonawcami zawartych umów, dotyczące dostaw żywności, kilka razy w roku telefoniczne i bezpośrednie z Państwowym Inspektorem Sanitarnym MSW.
Występują czynniki szczególnie utrudniające wykonywanie zadań takie jak: stres – praca pod presją czasu.
Zakres zadań
- sporządza dekadowe jadłospisy w oparciu o obowiązujące normy wyżywienia (13 norm) z uwzględnieniem potrzeb konsumentów w tym zaleceń indywidualnych lekarza oraz sporządza jadłospisy w oparciu o preliminarze. Sporządza informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania żywności,
- przeprowadza i dokumentuje kontrole w zakresie HACCP w szczególności analizy zagrożeń krytycznych punktów kontroli,
- sporządza instrukcję funkcjonowania systemu HACCP w magazynie żywnościowym oraz aktualizuje ją zgodnie z obowiązującymi przepisami i zaleceniami Państwowej Inspekcji Sanitarnej MSWiA,
- bierze udział w sporządzaniu planu zaopatrzenia, opisywaniu przedmiotu zamówienia w przygotowaniu procedur o zamówienie publiczne na dostawę art. żywnościowych oraz udział w komisjach przetargowych,
- kompletuje i archiwizuje dokumenty celem przekazania do Archiwum Zakładowego.
Wymagania niezbędne
wykształcenie: średnie technolog żywienia lub przetwórstwo spożywcze lub gastronomiczne,doświadczenie zawodowe/staż pracy: doświadczenia zawodowego
- doświadczenie zawodowe/staż pracy co najmniej 6 miesięcy udokumentowanego doświadczenia zawodowego/stażu pracy związanego z układaniem jadłospisów lub pracy na stanowisku technologa żywienia lub na stanowisku kucharza,
- znajomość przepisów z zakresu: - rozporządzenia MSWiA w sprawie strzeżonych ośrodków i aresztów dla cudzoziemców, - rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywnościowych przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego,
- umiejętność pracy w zespole,
- komunikatywność,
- umiejętność argumentowania,
- asertywność,
- w służbie cywilnej nie może być zatrudniona osoba, która w okresie od dnia 22 lipca 1944 r. do dnia 31 lipca 1990 r. pracowała lub pełniła służbę w organach bezpieczeństwa państwa lub była współpracownikiem tych organów w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 18 października 2006 r. o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944–1990 oraz treści tych dokumentów - nie dotyczy kandydatek/kandydatów urodzonych 1 sierpnia 1972 r. lub później. Osoba wybrana do zatrudnienia będzie musiała złożyć oświadczenie lustracyjne, jeśli urodziła się przed 1 sierpnia 1972 r.,
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
Wymagania dodatkowe
- posiadanie przeszkolenia w zakresie HACCP,
- znajomość przepisu z zakresu ustawy Prawo Zamówień Publicznych.